Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Europa parla català: la segona llengua més utilitzada al nou fòrum de debat de la UE

Que n’aprenguin! La Unió Europea ha obert un nou fòrum de debat per internet i el català és la segona llengua més utilitzada. El fòrum, organitzat per la Comissió Europea, es tracte per fi el català amb el mateix rang que les 23 llengües oficials. I els catalanoparlants han respost de la millor manera. Passats els primers dies de funcionament ja hi ha 93 intervencions en català, només superades per l’anglès.

Redacció
Redacció 03/02/2008

El català està al nou fòrum, que porta per títol Democràcia, diàleg i debat, molt per sobre de les 67 registrades en francès i les 55 dels parlants d’italià. Comunitats de parlants de dimensions semblants a la del català, com la de l’holandès (18 intervencions) o el danès (12), han generat un nombre molt inferior de missatges. Només l’anglès, llengua franca de la Unió Europea, supera la participació dels catalanoparlants, amb 330 entrades.

En aquest fòrum es pot opinar sobre qualsevol qüestió d’interès de quatre grans àrees: Canvi climàtic i energia, El futur d’Europa, Diàleg intercultural i Miscel•lània.

La decisió de la Comissió d’incorporar el català ha estat per “la sensibilitat” de Brussel•les, després de constatar la participació dels catalans en l’anterior fòrum, on va ser la quarta llengua més utilitzada, tot i no estar previst el seu ús i no haver-hi habilitat un accés directe.