Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Europa no pot aturar el macroprojecte del ‘Las Vegas’ dels Monegres

L’eurodiputat pels Verds, David Hammerstein, afirma que la Unió Europea no disposa de cap mecanisme per aturar el projecte que preveu construir un gran complex de casinos als Monegres tot i que, si el projecte segueix endavant, es pot investigar si compleix les normatives d’hàbitat i de l’aigua, ja que la zona afectada per aquest projecte, al poble d’Ontinyent, forma part de la Xarxa Natura 2000. Hammerstein considera que es tracta d’un projecte especulatiu i que no té en compte la crisi econòmica ni les necessitats de la regió. Els Monegres és un espai considerat d’especial interès per la biodiversitat arreu d’Europa.

Redacció
Redacció 17/11/2008

L’eurodiputat es mostra partidari d’impulsar projectes que generin productes de qualitat i innovació a través de petites i mitjanes empreses que potenciïn el territori i que poden generar treball estable en lloc de treball estacional i precari tal com passa als espais dedicats a l’oci. Hammerstein també es mostra contrariat perquè el govern aragonès dóna suport a un projecte privat que promou la ludopatia i sobre el que es tenen sospites que pot amagar negocis relacionats amb el blanqueig de diners i de drogues.

La Plataforma Stop Gran Scala Baix Cinca de Fraga s’ha dedicat a investigar el grup empresarial que hi ha darrere d’aquest projecte, ILD (International Leisure Developement), on han sabut que hi ha empreses causants de la crisi financera actual. Des de la plataforma es considera que tot el projecte és especulatiu i fins i tot temen que, si s’adquireixen els terrenys per fer el projecte i després no tira endavant, s’acabi executant un projecte de construir un abocador de residus nuclears tal com ja s’havia dit fa algun temps. El proper dia 12 de desembre s’han organitzat manifestacions a tot l’Aragó com a mostra de rebuig al projecte que, tot i tenir el suport del govern aragonès i dels empresaris, no té el de la societat. Les principals demandes són aplicar una economia responsable, respectant el medi ambient i que hi hagi més transparència en tot el procés. Segons les darreres informacions, advocats de ILD estan recollint dades sobre les propietats d’Ontinyent. Des de la Unió Europea es considera que la millor opció per fer front a aquest projecte és creant pressió social que obligui a investigar el projecte i modificar la llei de joc de l’Aragó.