Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

EUPV exigeix al ministeri de Defensa que retiri un escut franquista de Comandància de la Marina

La diputada valenciana d’Esquerra Unida, Marina Albiol, ha exigit avui al Ministeri de Defensa que retiri l’escut franquista que està instal·lat a la façana de l’edifici de la Comandància de la Marina del Port de Castelló. En un comunicat, Albiol ha recordat que en la província de Castelló encara hi ha més de cent vestigis franquiestes entre monuments i noms de carrers, places i col·legis.

Redacció
Redacció 11/03/2009

Albiol considera que la permanència d’un escut franquista en un edifici públic és una ‘vergonya per a la Democràcia’ i un ‘insult per a tots aquells i aquelles que van lluitar per la llibertat i contra un règim franquista i totalitari’.

La diputada recorda que la Llei de Memòria Històrica, aprovada al desembre de 2007, obliga a les Administracions a retirar tots els símbols franquistes. ‘El PSOE va aprovar aquesta llei, impulsada per les associacions de recuperació de la memòria històrica, però sembla que s’ha quedat en paper mullat perquè ni tan sols l’estan aplicant’, ha lamentat Albiol per a recordar que la titularitat de l’edifici de la Comandància de la Marina és del Ministeri de Defensa.