Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

EUPV abandona Compromís pel País Valencià després de l’expulsió de Glòria Marcos

Esquerra Unida del País Valencià ha decidit abandonar la coalició Compromís pel País Valencià, de manera que a l’expulsió de Glòria Marcos caldrà afegir-hi les baixes dels altres dos parlamentaris del partit, Lluís Torró i Marina Albiol. Aquests dos diputats demanen mantenir la seva veu, tot i que el reglament de les Corts els qualificarà de no-adscrits i formaran part del grup mixt.

Des de Compromís lamenten la baixa dels dos parlamentaris d’Esquerra Unida, assegurant que l’expulsió de Glòria Marcos era una mesura contra aquesta diputada concreta i no contra el partit. La portaveu de Compromís, Mònica Oltra, ha reiterat la necessitat de comptar amb EUPV: ‘els altres dos diputats no tenen cap conflicte amb el grup parlamentari, representen el grup i no causen entrebancs a la resta de companys’.

Redacció
Redacció 12/11/2008

La coalició Compromís pel País Valencià estava, fins ara, formada pels 3 diputats d’EUPV, dos d’Iniciativa del Poble Valencià i dos del Bloc. La majoria de diputats d’aquestes dues darreres formacions va votar expulsar Glòria Marcos del grup, al·legant actuacions contràries als interessos de la coalició. Finalment la mesa de les Corts va acceptar-ne l’expulsió.