Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

EUiA expedienta la catalanofòbia de @marinapibernat per la pressió de les xarxes socials

Girona (ACN).- El coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, ha anunciat aquest matí i degut a la pressió de les xarxes socials que la seva formació ha obert un expedient a la seva cap de llista a Girona, Marina Pibernat, i “veurem quina és la seva evolució” arran dels insults que Pibernat va etzibar contra CiU via Twitter, divendres passat. Pibernat, fins ara número quatre de la candidatura d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Girona, deixa el lloc a la llista, que ocuparà Pau Gàlvez, segons va anunciar en un comunicat el grup municipal. En una entrevista a Rac 1 Nuet ha afegit que el fons de les crítiques de Pibernat “pot ser cert” però aquestes formes “són incompatibles amb la nostra manera de fer política”.

Redacció
Redacció 10/05/2015

Campanya crispada via el populisme d’Ada Colau i Pablo Iglesias

La polèmica a la xarxa es va originar divendres per uns comentaris que Pibernat va fer al seu compte de Twitter arran del debat entre candidats a l'Ajuntament de Barcelona que va emetre BTV:  “Nada más bonito que ver en #BTVe15 a la derechona catalufa rajando de Ada Colau. Estáis cagaos, escoria”.

EUiA ha reaccionat de forma lenta, la pressió de les xarxes els ha obligar a rectificar

Per a Nuet els tuits van ser una “sorpresa molt desagradable” però creu que la formació ha “reaccionat d'una forma ràpida”. Assegura que la Marina Pibernat “ha reconegut que s'ha equivocat” però “cada persona pot pensar el que vulgui però quan algú representa un col·lectiu no pot fer el que vol”.

El perfil de Marina Pibernat porta la polèmica assegurada, el seu perfil de twitter és un exemple d’aquesta agressivitat
 
El coordinador general d'EUiA considera que “fer servir insults és inadmissible” i “pot ser que el fons sigui cert però intentem derrotar els altres amb diàleg”. En aquest sentit creu que Pibernat “vol dir determinades coses però sembla que en digui unes altres”. Nuet ha afegit que “hem sigut contundents i hem pres una decisió clara” i en canvi “altres forces polítiques no ho han fet. Tenim altres partits amb gent imputada, gent que ha dit coses igual o pitjors i no ho han fet”.