Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

EUiA es replantejarà la relació amb ICV

|

- Publicitat -

Després de les eleccions, ICV no només tindrà problemes amb els seus socis Verds (els quals ja han avançat que possiblement abandonaran la federació), sinó també amb els seus amics d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). Segons ens ha explicat un dirigent d’aquesta formació, la formació comunista que lidera Jordi Miralles està “més que dolguda” amb el tracte “prepotent” que rep per part de la direcció d’ICV, encarnada en l’anomenat “matrimoni Ceaucescu” format per Joan Saura i Imma Mayol.

Publicitat

Ens expliquen que el partit se sent menystingut en tots els àmbits i molt especialment en la confecció de llistes i repartiment dels càrrecs allà on es governa. Segons les dades de la cuina d’EUiA, aproximadament un 20% dels vots de la federació els aporten els comunistes, raó per la qual consideren “just” que aquesta proporció fos la que els correspongués. Només un dels 12 diputats d’ICV-EUiA al Parlament, precisament en Jordi Miralles, és d’aquest partit.

Per aquesta raó, el Consell Nacional del partit es reunirà després de les eleccions per debatre la situació i “revisar” els protocols i mecanismes de relació amb ICV. Segons sembla, la direcció que lidera Jordi Miralles comptaria amb el suport explícit del coordinador general d’IU, Gaspar Llamazares, que també veuria amb bons ulls una major representació institucional i política d’EUiA.

EUiA és una coalició de partits formada pel Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC), el PSUC-Viu, el Partit Obrer Revolucionari (POR), el Col·lectiu per una Esquerra Alternativa i Partit d’Acció Socialista de Catalunya (PASOC).

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió