Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

ETA atempta per segon cop en 72 hores contra un local del PSE, aquesta vegada a Elgoibar

Un artefacte ha esclatat a quarts de quatre de la matinada d’aquest diumenge a la porta d’un local del Partit Socialista d’Euskadi (PSE) a la localitat guipuskoana d’Elgoibar. L’explosió no ha fet víctimes, però sí que ha causat importants danys materials, tant en la façana i la porta de la casa del poble socialista, com en diversos vehicles que estaven estacionats a la vora. Una trucada en nom d’ETA ha alertat de la presència de la bomba. Aquest és el segon atemptat contra béns socialistes a Euskadi des de dijous passat, en què va esclatar un artefacte també en un local del PSE al barri de la Peña de Bilbao.

Redacció
Redacció 20/04/2008

Els mals no han sigut majors perquè la policia basca va poder desallotjar els veïns del 14 del carrer Urasandi d’Elgoibar i d’edificis pròxims, després de rebre l’avís telefònic. Segons ha informat el Departament d’Interior basc, l’atemptat s’ha produït a les 3.25 hores. La trucada d’avís s’havia rebut, segons les mateixes fonts, a les 2.32 hores a l’Associació d’Ajuda a la Carretera de Biscaia i havia alertat que l’explosió es produiria a les 3.30 hores a la seu del PSE d’Elgoibar, que està situada en ple centre de la ciutat.

L’artefacte ha destrossat la persiana metàl·lica d’accés al local i la porta d’entrada; també ha fet caure part d’un tabic i ha originat molts desperfectes a l’interior de la seu socialista. A més, també ha causat importants desperfectes en diversos vehicles estacionats a la vora del local i en edificis veïns.

Es dóna la circumstància que aquesta seu estava tancada en l’actualitat perquè havia sigut objecte de diversos atacs i s’hi estaven fent reformes.