Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Estupefacció per l’espanyolització de la USAP

La Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP) ha presentat a Facebook una nova línia de polos. És sorprenent que l'equip que té l'Estaca de Lluís Llach com a himne hagi col·locat, segurament per error o desconeixement del dissenyador, la bandera espanyola a les mànigues. Immediatament, les fotos han començat a rebre molts comentaris negatius de catalans del Rosselló i afeccionats a la USAP criticant amb contundència les noves peces de roba.

Redacció
Redacció 04/06/2016
Tal com explicava Llibertat.cat, els nous polos publicats a unes fotos al perfil oficial de Facebook de la USAP, porten una bandera espanyola a les mànigues.
 
Tot i que alguna teoria alimenta la intencionalitat explícita de col·locar l'estanquera a la indumentària per atraure públic espanyol, vista la reacció a les xarxes, té tota la pinta que es tracta d'un error. No és comprensible que el club ha reprès el nom que portava entre 1933 i 1940, Unió Esportista Arlequins de Perpinyà, i que té els colors de les seves samarretes del sang i or (vermell i groc) de les armes de Catalunya ara tingui una bandera espanyola entre el seu marxandatge.
 
El seu lema és, en català, “Sempre endavant” i el club mira de desenvolupar el rugbi a 15 a la resta de Catalunya, per això, des del 2004, fa convenis de col·laboració amb clubs com el FC Barcelona i dóna suport a l'escola de rugbi a 15 blaugrana,
 
La inequívoca identitat catalana no ha impedit a la USAP d'obrir amplament les seves portes a l'adveniment del professionalisme. Una desena de nacionalitats componen actualment la plantilla professional del club.
 
Els comentaris
 
La majoria de comentaris, bona part en català però també en francès, han criticat la nova indumentària i han destacat l'error d'haver col·locat una bandera espanyola a les mànigues. D'altres han anat més enllà i han volgut deixar constància del seu cabreig amb exabruptes aquí irreproduïbles. Alguns, també, convidaven a fer boicot i no comprar-les.