Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Estudiants i professors es manifesten en contra de la supressió del batxillerat nocturn

El Sindicat d’Estudiants i altres sindicats de professors s’han manifestat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona en protesta de la supressió del batxillerat nocturn que va anunciar el Departament d’Educació. Durant tot el dia el professorat també ha fet vaga a molts dels instituts que ofereixen aquests serveis. Uns 700 manifestants segons el Sindicat d’Estudiants, i 250 segons els Mossos d’Esquadra, han s’han assegut davant de la Generalitat en senyal de protesta, on s’han sentit crits de ‘Maragall dimissió’ i ‘Nocturn si, suspensió no!’, i han reivindicat que es mantingui l’oferta als instituts de batxillerat nocturn.

Redacció
Redacció 15/05/2008

Aniol Santo, Secretari General del Sindicat d’Estudiants de Catalunya, ha declarat que amb la manifestació esperen ‘fer reflexionar al tripartit’. Reivindiquen que ‘es mantingui la oferta actual del batxillerat nocturn’, perquè consideren que ‘per acabar amb el fracàs escolar han d’invertir més diners a la educació pública’. Santo també ha volgut destacar que els estudiants del batxillerat nocturn són molts cops treballadors que compaginen la feina i els estudis .

Des del Sindicat d’Estudiants demanen que el departament d’Educació es comprometi per escrit que mantindrà la oferta actual dels batxillerats públics i que obri la prematriculació per al proper curs a tots els instituts que ofereixin aquest servei. El portaveu del sindicat creu que aquesta és només la primera mesura, i temen que després es suprimeixin altres activitats informatives com els cicles formatius nocturns. Plantegen el manteniment de la oferta actual dels batxillerats nocturns, que es fa a 46 instituts dels 596 que hi ha a tot Catalunya, i fins i tot demanen una ampliació.