Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Estudiants de tot el país es manifesten contra Bolonya

Aquest migdia s’ha convocat una jornada de vaga i mobilitzacions a les universitats del país en contra de la implantació del Procés de Bolonya. Les manifestacions estan convocades a les 12 del migdia a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Castelló, Alacant i Palma per ‘denunciar la mercantilització de la universitat pública’. El conflicte s’enquista ja que, ja fa tres mesos que els estudiants estan tancats a la Universitat de Barcelona i l’estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona ja fa divuit dies que està en vaga de fam. Aquesta nova mobilització coincideix amb la posada en marxa de campanyes informatives sobre Bolonya per part del Departament d’Universitats i del Ministeri d’Educació. El portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Andreu Mallol, considera que són una reacció al fet que els estudiants han ‘destapat’ què és Bolonya i ara les administracions utilitzen a part de la ‘criminalització i la repressió, també la propaganda’.

Redacció
Redacció 12/03/2009

Mallol ha explicat que les campanyes informatives del Departament d’Universitats i el Ministeri d’Educació no poden ser vistes d’una altra manera que no sigui ‘la reacció a que els últims mesos les mobilitzacions dels estudiants han destapat que Bolonya és la mercantilització de la universitat’ i afegeix que ara, les administracions, utilitzen la ‘propaganda’ un més dels seus ‘instruments’, un cop ja han utilitzat ‘la criminalització i la repressió’.

Quant al manteniment de la tancada a la Universitat de Barcelona i la continuïtat de la vaga de fam de Tomàs Sayes, estudiant de la UAB, Mallol reitera que són protestes encaminades a aconseguir que les autoritats universitàries ‘reconsiderin els seus posicionaments’ i a hores d’ara assegura que s’ha accentuat la negativa a negociar. A més, considera ‘molt preocupant’ el silenci que estan mantenint al voltant de les protestes i la vaga de fam ja que d’aquesta manera es pretén ‘negar el conflicte’.

Aquest dimecres, 300 investigadors i professors universitaris van donar el seu suport a les protestes contra Bolonya. Després de la mobilització d’aquest dijous al migdia, les Assemblees de les universitats decidiran quines altres mobilitzacions s’emprendran a partir d’ara. Els estudiants donen suport a la vaga de mestres convocada per al proper dijous, 19 de març, en contra de la Llei d’Educació de Catalunya.

Recordem que l’evolució de la vaga de fam de Sayes es pot seguir a través d’un blog.