Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Estrepitós fracàs de vendes del còmic unionista ‘Cataluña, la historia’

Una altra demostració de força de l'unionisme; una altra clara mobilització de la majoria silenciosa. Així es podria resumir el “gran èxit” d'una de les últimes accions més esperpèntiques del nacionalisme espanyol. L'eslògan amb el qual es va publicitar el còmic 'Cataluña, la historia' va ser: “el llibre que no llegiran els que aniran a la Meridiana aquest 11 de setembre del 2015”. Segurament per aquest motiu quasi no ha tingut vendes.Tal com ha confirmat la Llibreria Balmes a directe!cat, l'únic punt de venda on es pot trobar aquest còmic, les vendes totals en 7 mesos han estat ridícules.

Redacció
Redacció 12/04/2016

El còmic, tal com expliquen els seus creadors, pretén “explicar la veritat no nacionalista de la historia de Catalunya” costa 22€ i només es pot trobar a la Llibreria Balmes de Barcelona. Aquesta ha confirmat a directe!cat, que des de que es tenen els exemplars a la venda, el setembre del 20015, només s'han venut 40 exemplars en català i 77 en castellà, un total de 117 còmics. 

Sobre el còmic

Els guionistes Javier Barraycoa i Manuel Acosta, i el dibuixant Joan Alonso, amb aquest còmic han volgut denunciar “la falsificació de la història per part del nacionalisme” segurament sense ser conscients que ells l'han construït des del prisma del nacionalisme més caspós espanyol. A més, denuncien la manca de suport del govern espanyol i la seva deixadesa. Segons ells, des de l'Estat espanyol “no s'ha volgut donar suport ni defensar la veritable cultura catalana, per tant espanyola, deixant l'àmbit cultural en mans dels independentistes”.

Descriuen el que han fet com “un acte de desafiament a la ideologia nacionalista hegemònica”. Expliquen que “es tracta d'un còmic que recull els deu episodis més significatius de la història de Catalunya i caracteritzat pel rigor històric”.

Relacionats