Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Estiuejar, més barat que una hipoteca

La crisi econòmica s’està notant força aquest inici de temporada d’estiu, i a les Illes Balears, davant les previsions que aquest juny hi haurà moltes més habitacions buides del què […]

Redacció
Redacció 06/06/2008

La crisi econòmica s’està notant força aquest inici de temporada d’estiu, i a les Illes Balears, davant les previsions que aquest juny hi haurà moltes més habitacions buides del què és habitual, alguns empresaris estan llençant la casa per la finestra per tal d’omplir-les.

La falta de turistes potencials, principalment britànics, que enguany no s’animen a estiuejar a les illes, està portant diversos complexes turístics a llogar les habitacions a preus ínfims, que arriben als 7 euros la nit als apartaments Arcos Platja, a s’Illot. Llogant-los per sota de tarifa amb l’esperança que els turistes que se’ls quedin acabin deixant diners als restaurants i botigues del complex. De moment aquesta oferta a preus de saldo es fa únicament per Internet, al portal Viajar.com, però ja han aparegut diversos empresaris disposats a fer rebaixes similars.

Fent càlculs i vist com s’enfila l’Euribor, aquestes tarifes haurien de fer replantejar a més d’un el que paga d’hipoteca. Viure tot el juny als apartaments de s’Illot costa poc més de 200 euros, una veritable ganga comparat amb les quotes habituals d’una hipoteca.