Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

EstatPropi.Cat no s’atura i ja suma al mapa 15.000 adhesions

En només sis mesos, la campanya ‘Sumem-nos al Mapa per un Estat Propi’ ha aconseguit adherir en un mapa 15.000 persones que votarien  inequívocament a favor de la independència dels Poble català. I és per la bona acceptació d’aquesta campanya que l’equip d’EstatPropi.Cat valora els primers mesos de la campanya com a molt positius. Alguns dels membres d’ EstatPropi.Cat han volgut aprofitar l’arribada a les 15.000 adhesions per emfatitzar l’èxit que ha situat la campanya com la quarta amb més adhesions als Països Catalans.

Redacció
Redacció 22/10/2007

EstatPropi.Cat arriba a les 15.000 adhesions tot fixant la mirada en la presentació del nou portal que consolidarà la campanya com un referent en l’ús del web per elaborar consultes per l’autodeterminació. N’Alexis Vizcaino, un dels responsables de la campanya, ha destacat la bona acollida i també la complicitat que ha rebut a la catosfera, així com a la xarxa catalana en general. Per exemplificar-ho, ha fet referència a les 272.000 visualitzacions del web en 103.000 visites des de l’inici de la campanya, el passat 25 d’abril. En Vizcaino ha afegit que hauria estat un objectiu irrealitzable si la Xarxa de Blocaires Sobiranistes, la resta de la blogosfera catalana, internautes i independentistes en general no s’hi haguessin abocat.

Un altre dels coordinadors de la campanya, en Toni Hermoso ha destacat la rellevància de la visualització del suport a l’independentisme al conjunt dels Països Catalans, davant dels prejudicis autonomistes existents. També ha destacat que amb el mapa que estan construint entre les ara ja 15.000 persones, la internacionalització de l’independentisme fa un pas endavant. A tall d’exemple, ha dit que en 6 mesos el web ja s’ha visitat des de 90 estats diferents.

En Josep Comajuncosas ha volgut incidir en la rellevància a nivell local de la consulta autodeterminista que ha aconseguit mobilitzar en 103 municipis (alguns de més de 5.000 habitants) més de l’1%de la població i que ha superat el 5% en 3 municipis (Fulleda, Cava-Ansovell i la Torre de Fontaubella). Ha afirmat que aquestes quantitats que s’han aconseguit en alguns municipis d’arreu dels Països Catalans no són gens menyspreables tot i que representen una xifra molt inferior de la que esperen aconseguir. L’Equip coincideix a valorar aquest inici de campanya com un èxit tot i que confia que la tendència actual millori al llarg de les properes setmanes.

Es mostren molt optimistes sobretot tenint en compte l’aparició de la nova pàgina web, que es farà pública les properes setmanes. Malgrat que volen mantenir el secret fins al darrer moment, avancen que el web es convertirà en un portal amb una major capacitat d’interacció i personalització a nivell d’usuari i també com a proveïdor de continguts i serveis georreferenciats per altres entitats compromeses amb el país. A més, l’Equip d’EstatPropi es mostra convençut que, amb la nova pàgina web, aquest portal es consolidarà com a referent del seguiment del suport a l’independentisme català a la xarxa i com a referent mundial en l’elaboració de consultes virtuals autodeterministes.