Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

‘Estalvia energia’ amb la selecció espanyola

‘Ahorra energia’. Aquest serà l’eslògan que estarà estampat a la samarreta de la Selecció Espanyola de futbol després que el Ministeri d’Indústria de l’Estat espanyol hagi arribat a un acord […]

Redacció
Redacció 20/11/2008

‘Ahorra energia’. Aquest serà l’eslògan que estarà estampat a la samarreta de la Selecció Espanyola de futbol després que el Ministeri d’Indústria de l’Estat espanyol hagi arribat a un acord amb la Federació Espanyola de Futbol. La idea és conscienciar a la gent que, ara en temps de crisi, no gasti desmesuradament. És divertit, doncs, observar també com en temps de crisi es destinen els diners a una selecció que, mal sigui dit, últimament no li cal molta publicitat i segurament molt menys, fer caixa.

Tot i això, amb aquesta excusa, el ministeri d’Indústria patrocinarà la Selecció Espanyola. El conjunt de la campanya, inclòs el llançament de la marca, respon al pacte d’un conveni de col·laboració signat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç espanyol, a través de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Es tracta d’una logotip-marca que visualment reflecteix l’acció d’una mà sobre un interruptor. Incorpora, així mateix, el concepte ‘Estalvia Energia’ i els colors que la representen són el vermell i el groc. Una excusa com una altra per abocar una bona carretada d’euros a la selecció espanyola. I llavors els mitjans espanyolistes es queixen quan la Generalitat subvenciona les seleccions esportives catalanes! Almenys al Principat aquesta mena d’aportacions es fan a la cara.

Per si no fos poc tot això, hem de recordar que ‘La Caixa’ ja s’hi deixa molts diners en patrocinar a la Selecció Espanyola. Molts som els catalans que ens molesta molt que una de les principals entitats financeres del nostre país subvencioni i patrocini la selecció veïna.

A veure si amb una mica de sort els jugadors de ‘la absoluta’ fan cas al que dirà la seva samarreta i estalvien energia, sortint a jugar al 50% i tornant a quedar eliminats a quarts!

I sobretot, que quedi clar que els espanyols, en cap cas barregen política i esports. Mai de la vida!