Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Esquerra votarà en contra dels pressupostos generals de l’Estat si el govern espanyol no compleix l’Estatut

El vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, va afirmar divendres a la tarda en una visita a les festes de Gràcia que el partit que presideix, ERC, votarà en contra dels pressupostos generals de l’estat si el govern no compleix les inversions previstes en l’Estatut. Carod va recordar que el text ‘obliga que els pressupostos tinguin un percentatge determinat que vingui a Catalunya’ per a les infraestructures, i va insistir que només si es compleix la clàusula ‘es poden donar les condicions perquè ERC hi voti a favor’. ‘Sinó, no ens quedarà cap altra sortida que votar-hi en contra’, va afegir.

Redacció
Redacció 20/08/2007

‘Espanya mai no ha prioritzat Catalunya’, va manifestar Carod, i ‘la societat catalana està cansada perquè les coses no funcionen, i les coses bàsiques que funcionen malament no depenen de la nostra voluntat sinó de Madrid’, va insistir.

Sobre les declaracions que va fer dijous el secretari general del partit, Joan Puigcercós, en les que va afirmar que ‘cal arribar a un acord sobre el model de finançament per a Catalunya, independentment de la convocatòria de les eleccions generals’, Carod va limitar-se a dir que ‘ERC sempre ha defensat el millor per Catalunya’ i que les declaracions del secretari general republicà ‘van en la línia que el partit sempre ha mantingut’.

En aquest sentit, Carod aposta per combinar el desplegament de l’Estatut amb la ‘reflexió de la previsió’ amb vista al futur. ‘Hem d’imaginar-nos com serà la Catalunya dels pròxims 15 anys’ i les necessitats i infraestructures que requeriran, va explicar. ‘Tot això necessitarà un finançament adequat i millor que el que tenim actualment’.

Resposta a PP i C’s

D’altra banda, el líder republicà va contestar les crítiques d’alguns dirigents del PPC i de Ciutadans-Partit de la Ciutadania a Carod-Rovira per la seva presència a l’enterrament de Lluís Maria Xirinacs. ‘No comparteixo algunes decisions que hagi pogut fer Xirinacs en alguns moments de la seva vida’, va dir, ‘però sí que és de justícia dir i recordar que va fer molt més pel retorn de la democràcia que no pas alguns dels dirigents del PP i de C’s, que en aquest moment tant el critiquen’.