Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Esquerra vol que es reguli la venda dels productes legals relacionats amb el cannabis

Esquerra Republicana ha presentat una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats per la qual insta al Govern a regular i normalitzar les cannameries o ‘grow shops’ per a la venda de productes legals relacionats amb el cannabis, de manera que es cobreixin els buits legals i la inseguretat jurídica que existeix actualment. Encara que en teoria la finalitat de la venda de llavors de cannabis hauria de ser per a ús industrial, col·leccionista o cosmètic, la realitat demostra que en bona part són destinades per al cultiu de autoconsum. De fet, l’informe del Defensor del Poble de l’any 2004 ja considerava necessària la seva regulació per a acabar amb els buits legals i amb la inseguretat jurídica existent.

Redacció
Redacció 18/09/2007

Esquerra Republicana ha presentat una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats per la qual insta al Govern a regular i normalitzar les cannameries o ‘grow shops’ per a la venda de productes legals relacionats amb el cannabis, de manera que es cobreixin els buits legals i la inseguretat jurídica que existeix actualment.

D’aquesta manera, i segons destaca el grup parlamentari en la seva iniciativa, la implantació, creixement i consolidació d’aquestes botigues especialitzades ha sofert “un ritme vertiginós” en l’última dècada, fins al punt que comencen a crear-se empreses espanyoles cannàbiques, incloent bancs de llavors, en substitució de les holandeses que són les grans especialistes en aquest tipus de productes i les principals subministradores dels establiments de l’Estat. Per això, demana que es regulin i normalitzin les cannameries en l’àmbit de les competències estatals així com que es consensuï aquesta regulació amb les pròpies botigues i les seves organitzacions representatives.
De fet, l’informe del Defensor del Poble de l’any 2004 ja considerava necessària la seva regulació per a acabar amb els buits legals i amb la inseguretat jurídica existent.

Encara que en teoria la finalitat de la venda de llavors de cannabis hauria de ser per a ús industrial, col·leccionista o cosmètic, la realitat demostra que en bona part són destinades per al cultiu de autoconsum. A pesar d’això, la venda no pot ser objecte de sanció penal, ja que segons l’informe detallat sobre la qüestió del Fiscal del Tribunal Suprem, Fernando Sequeros i Sazatornil, les llavors no poden ser considerades com precursores. Contràriament, la regulació específica acompanyada d’una formació adequada de les persones professionals de les cannameries permetria ‘la realització d’una funció social important com és la de dotar d’informació completa i adequada a la clientela’.