Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Esquerra veu ‘amb simpatia’ la IP pel referèndum oficial d’independència

La IP per organitzar un referèndum oficial sobre la independència que promouen el diputat Uriel Bertran i el jurista Alfons López Tena compta amb el suport d’Esquerra. Així ho han explicat a directe!cat fonts properes a Joan Puigcercós, que asseguren que la IP és assumible per Esquerra i per tant comptarà amb el suport de la formació republicana tant a la mesa del Parlament com en els futurs tràmits al ple. Els republicans veuen ‘amb simpatia’ la IP presentada aquest dimarts, que de ser acceptada per la mesa de la Cambra haurà de recollir 220.000 signatures per forçar els diputats catalans a pronunciar-se a favor o en contra de la convocatòria d’un referèndum nacional oficial sobre l’Estat propi. Ara per ara, l’acollida positiva d’Esquerra xoca amb el silenci de CiU, que de moment ha evitat pronunciar-se sobre una Iniciativa Popular que promou Alfons López Tena, un dels consellers nacionals de la federació.

Redacció
Redacció 26/05/2010

574 persones a la comissió promotora

Amb el suport de gairebé 7.000 persones, Uriel Bertran i Alfons López Tena van presentar ahir dimarts al registre del Parlament la seva Iniciativa Popular (IP) per tal que la Generalitat convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, fent ús de la nova Llei de Consultes.

En només deu dies 574 persones s’han integrat a la comissió promotora i 6.250 s’hi han adherit com a signants, una xifra que s’ha titllat d”èxit aclaparador’ i que ‘legitima’ els impulsors per tirar endavant el procés.

Bertran i López Tena han demanat ‘celeritat’ a la Mesa del Parlament, que s’haurà de pronunciar en uns dies, i l’han instat, un cop més, a evitar valoracions polítiques i centrar-se ‘exclusivament’ en l’anàlisi tècnica de la IP, que asseguren és ‘impecable’.

En aquest sentit, Bertran ha apuntat que seria ‘al·lucinant i surrealista’ que els mateixos partits que a nivell local han aprovat mocions a favor de les consultes tinguin ara una postura diferent al Parlament.