Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Esquerra participa al congrés del Sinn Féin per actualitzar contactes abans de les europees

La secretària de política internacional d’ERC, Marta Rovira, ha participat durant aquest cap de setmana a l’Ard Fhéis, el congrés anual del Sinn Féin, clausurat aquest dissabte a Dublín. Un congrés on la crisi econòmica, la reunificació d’Irlanda i l’estat social del benestar han estat els principals temes tractats. Rovira també ha aprofitat per reunir-se amb diversos responsables de del partit independentista ‘per estendre nous ponts de diàleg que permetin noves col·laboracions entre les dues formacions’ i ‘actualitzar els contactes a nivell europeu en el context de la precampanya electoral’. Rovira s’ha interessat, especialment, a conèixer com el Sinn Féin va aconseguir el no al tractat de Lisboa.

Redacció
Redacció 23/02/2009

Durant el cap de setmana, Rovira ha mantingut nombroses reunions i trobades de treball. Gerry Adams, Alec McGuiness, l’eurodiputada Bairbre D. Brún o l’assessor Brian Carty han estat algunes de les persones amb les quals ha pogut trobar-se la secretària de Polítca Internacional, segons ha informat ERC en una nota de premsa. Rovira s’ha interessat, especialment, a conèixer com el Sinn Féin va aconseguir el No al tractat de Lisboa, ja que era la única formació parlamentària que reclamava el vot contrari que finalment va aconseguir la victòria.

‘Igual que a Esquerra, al Sinn Féin no són euroescèptics, però reclamen una Europa que sigui propera als ciutadans, no una Europa dels estats més poderosos’ afirma Rovira. Una Europa ‘més social, més democràtica, més representativa i amb una política internacional pròpia’ és el que defensa el Sinn Féin i que va portar-los a la victòria del no en el referèndum del Tractat de Lisboa. Una Europa que continua sense tenir-se present i que podria portar al Sinn Féin a demanar novament el no en la propera consulta per ratificar el Tractat que s’ha de celebrar a Irlanda.