Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Esquerra no reeditarà el tripartit de Barcelona

|

- Publicitat -

Poc després de la reunió bilateral que ha mantingut aquest matí amb el PSC, Portabella compareixia davant dels mitjans i anunciava que el seu partit “té assumida l’oposició” a Barcelona i, per tant, no està disposat a reeditar el tripartit municipal del qual formava part fins ara amb PSC i ICV. Portabella contradeia així la visió de la reunió que pocs minuts abans havia donat el número 2 socialista, Carles Martí, qui no veia cap impediment per repetir aquest model de govern.

Publicitat

“Em sembla que no hem de continuar al govern sinó entrar a formar part de l’oposició”, ha sentenciat Portabella, malgrat que al seu parer “les negociacions no estan tancades” i “creiem que es pot continuar conversant”. El líder republicà ha advertit, a més, que “seria un error d’interpretació” pensar que aquesta decisió “forma part d’una estratègia negociadora”, que, com li han recordat alguns periodistes, ja va utilitzar en anteriors ocasions.

De fet, Portabella ha assegurat que la reunió d’aquest matí amb el PSC ha estat “cordial” i en ella no s’ha parlat del repartiment de cap tipus de competències. “Nosaltres no hem demanat res”, ha assegurat el republicà.

Portabella creu que el tripartit no pot continuar sense canviar res, després de l’elevada abstenció del diumenge i la pèrdua de vots que van patir les tres forces del govern municipal. “No pot ser que no passi res quan els grups de govern perdem 140.000 vots i 3 regidors, i quan la meitat dels ciutadans no han anat a votar”, ha subratllat Portabella.

El president del grup municipal d’Esquerra ha dit que l’interessa saber com pensen canviar PSC i ICV el model actual de ciutat i ha advertit que els republicans “no acceptarem un model similar a l’actual”. En aquest sentit, Portabella defensa la necessitat de “generar un model on hi hagi complicitat amb la ciutadania” perquè, segons ha dit, “quan un de cada dos ciutadans no va a votar sembla imprescindible un canvi en la relació amb ells”.

Suport de la cúpula d’Esquerra

El fins ara tercer tinent d’alcalde de Barcelona ha explicat que aquest mateix matí ha comunicat la seva decisió al secretari general d’Esquerra, Joan Puigcercós, i al president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, dels quals ha rebut un ‘alt nivell de comprensió’. En aquest sentit, Portabella ha recordat que en l’executiva d’aquest dilluns Esquerra va acordar donar total llibertat de maniobra als grups municipals.

Portabella s’ha negat a contestar les preguntes dels periodistes sobre un possible pacte entre CiU i Esquerra.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió