Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Esquerra jutja imprescindible que CiU lideri la Solidaritat Catalana que proposa Laporta com a garantia d’èxit

El portaveu d’Esquerra, Ignasi Llorente, ha respost la proposta de Joan Laporta de crear una plataforma electoral unitària demanant que sigui CiU, en tant que en l’actualitat és la força majoritària, qui lideri la gran coalició si es vol que el projecte tingui viabilitat electoral. ‘El problema no són les persones i organitzacions que veiem la necessitat de celebrar un referèndum per la independència, sinó aquelles que no aposten per aquesta via negant la maduresa d’aquest poble per decidir lliurement el seu futur, com és el cas de CiU. Fins que CiU no mogui fitxa qualsevol proposta com la presentada avui és paper mullat’ ha afirmat Llorente en un comunicat. Des de CiU ja han avançat que, ara per ara, no pensen dir res sobre la proposta de Laporta.

Redacció
Redacció 20/07/2010

De la mateixa manera, Ignasi Llorente ha recordat que ‘Esquerra és l’únic partit parlamentari que aposta per la construcció d’un Estat propi com així va quedar palès divendres passat en el Parlament, on només els 21 diputats d’Esquerra van votar favorablement la resolució que apostava per la independència. De fet, Esquerra és l’única garantia que en la propera legislatura hi haurà independentistes a la cambra catalana’.

El portaveu d’ERC ha animat la militància a ‘treballar per tal que el partit que porta 79 anys defensant la justícia social i la llibertat nacional continuï sent la força decisiva i sòlida de l’esquerra independentista’.