Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Bertran diu que només li falten 300 signatures per a convocar el referèndum sobre el finançament a ERC

El corrent crític d’ERC Esquerra Independentista (EI), encapçalat pel diputat Uriel Bertran, assegura que ja ha recollit 714 signatures de les 1.000 que necessita per forçar el partit a convocar un referèndum intern vinculant que en fixi la posició en relació al model del finançament, un cop Generalitat i estat l’hagin acordat. EI es mostra convençut que aconseguirà les 300 restants ben aviat, tot i que demana a la militància que li doni ‘un darrer cop de mà’.

Redacció
Redacció 23/03/2009

EI argumenta que fa pública aquesta xifra perquè la direcció d’ERC perquè comenci a preparar l’infraestructura necessària per a convocar la consulta el dissabte següent al coneixement d’una proposta d’acord en ferm de nou model de finançament per a Catalunya per part del Govern Espanyol. ‘Assegurar que una decisió tan transcendent serà presa d’acord amb l’opinió del conjunt del partit és el millor exemple de democràcia participativa i d’il·lusió que podem oferir al nostre electorat’, assegura el corrent.

1.000 signatures representen el 10% del total de la militància d’ERC, xifra que marca l’article 31 dels estatuts interns com a necessària per a convocar un referèndum ‘per prendre acords en qüestions que es considerin fonamentals’.

Reagrupament.cat, el corrent intern d’ERC encapçalat per l’exconseller Joan Carretero que es troba en procés de fusió amb Esquerra Independentista, continua sense fer cap esment de la campanya a la seva web.