Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Esquerra Independentista celebra que la direcció d’ERC aposti per millorar l’acord d’Entesa

Esquerra independentista es felicita que la direcció d’ERC canviï la seva posició i accepti millorar l’acord de Govern tal i com es va demanar en la passada Conferència Nacional d’ERC en què aquesta proposta va aconseguir el 43% de suport de la militància. Així mateix, Esquerra independentista demana a la direcció d’ERC que ‘l’actualització i millora de l’acord d’Entesa es faci afrontant les qüestions prioritàries que el país necessita resoldre’.

Redacció 31/12/2007

Segons explica Esquerra Independentista en un comunicat, la passada Conferència Nacional es volia fer creure que la millora de l’Acord de Govern suposaria una crisi i l’inestabilitat del Govern mentre que ara sembla que es pot abordar amb total normalitat, cosa que Esquerra independentista ja va exposar en aquesta mateixa conferència.

Així, Esquerra independentista demana que ‘aquest procés d’actualització es faci de manera coherent, clara i transparent i afrontant les necessitats urgents que avui tenen la societat i l’economia catalanes per progressar’. Aquestes necessitats són, segons els independentistes, la millora del model de finançament amb un gran pacte nacional; la convocatòria d’una consulta popular ‘sobre el Dret a Decidir dels catalans i catalanes el nostre futur’; elaborar una nova llei de política lingüística ‘que ens permeti acollir i integrar la nova immigració amb garanties’; aconseguir el traspàs urgent i amb el corresponent finançament dels trens regional i de rodalies i l’Aeroport del Prat; i elaborar la Llei de Consultes Populars per poder convocar referèndums.

‘Només si l’actualització i millora de l’acord de Govern inclou aquestes mesures podrem parlar realment d’una millora en l’agenda programàtica del Govern de la Generalitat’, afirmen els independentistes.

Des d’Esquerra independentista ‘animem al conjunt del partit i a la direcció d’ERC a aconseguir incorporar a l’agenda de Govern aquestes propostes prioritàries per aconseguir una Catalunya de progrés i de benestar’.