Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Esquerra farà un ‘gran dictat’ l’Onze de setembre per mostrar l’adhesió a la immersió lingüística

La propera diada de l’Onze de setembre, Esquerra reconvertirà la tradicional manifestació que es realitza a la plaça Urquinaona de Barcelona a les cinc de la tarda en un gran dictat inspirat en el programa televisiu d’Òscar Dalmau. S’organitzarà un dictat on els assistents podran escriure una frase en defensa del model d’immersió lingüística, i finalment aquesta carta s’enviarà als magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A partir d’aquí, Esquerra anima a que a tots els pobles i ciutats de Catalunya es faci el mateix: que es redacti una carta en forma de dictat amb la col·laboració de tots els veïns i veïnes i que després la faci arribar al registre d’aquest tribunal.

Redacció
Redacció 06/09/2011

D’aquesta manera, Esquerra pretén que l’11 de setembre es converteixi en una jornada en defensa del model d’escola catalana, en positiu i amb participació popular, per tal de fer la primera demostració de força de la societat civil en rebuig de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

‘La sentència del TSJC és una agressió que amenaça la llengua catalana’, ha dit el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, i ha afegit que ‘els magistrats necessiten reflexionar sobre la realitat que existeix a Catalunya, i per això animem a tots i totes a participar d’aquesta carta que els volem fer arribar’. Puigcercós ha refermat el paper del partit en la defensa del model d’immersió lingüística com a model d’èxit, i ha sentenciat que ‘no permetrem que ens imposin un altre model que persegueix segregar els nostres infants i fer desaparèixer a poc a poc la nostra llengua’.