Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Esquerra denuncia la connivència entre la policia i la ultradreta al País Valencià

‘Tranquilo Agustí que antes de Navidad los tendremos detenidos’. Aquesta va ser la frase que va tancar una llarga conversa de fa aproximadament un any entre el Ministre espanyol de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el llavors portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Agustí Cerdà. La trobada es produïa després que uns desconeguts col·loquessin al portal de la seu dels independentistes al número 10 del carrer Erudit Orellana de València el matí del 29 de novembre de 2007.

L’artefacte va explotar sense previ avís en una hora de trànsit al carrer. I anava acompanyada de centenars de claus perquè actuessin com a metralla. Ha passat un any i no s’ha practicat cap detenció pels fets.

Redacció
Redacció 11/11/2008

Per aquest i el reguitzell d’agressions impunes contra entitats valencianistes i d’esquerra, aquest cap de setmana van concentrar-se al centre de València desenes de representants d’entitats cíviques per demanar la fi de la impunitat amb què històricament s’ha mogut l’extrema dreta violenta al País Valencià i en particular a València ciutat.

En referència a la impunitat amb la què actuen els violents al País Valencià, Cerdà va recordar que ‘si no hi han detencions després de cada agressió, si no es busquen responsables i queden impunes totes les accions violentes d’aquesta gent, la violència es va incrementant’.

Per això va instar el delegat del Govern espanyol a València -màxim responsable polític sobre els cossos policials- a investigar les connexions entre la policia i els grups violents espanyolistes i feixistes.