Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Esquerra demana a Madrid que l’aeroport d’Alguaire pugui operar fora de la UE

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats ha presentat una Proposició no de llei (PNL) instant el ministeri de Foment espanyol a accelerar els canvis normatius necessaris que facin possible que l’Aeroport de Lleida–Alguaire sigui habilitat com a lloc fronterer autoritzat per l’accés i sortida de la UE, en concret d’aquells territoris sota l’acord de Schengen. Els republicans també insten el govern espanyol a instal·lar una duana a l’interior de l’aeroport, amb la ‘pertinent’ assignació d’agents de la Policia de l’Estat. Esquerra demana que aquesta PNL sigui debatuda en la pròxima Comissió de Foment i d’aquesta manera s’escurci el període necessari per autoritzar l’aterratge i enlairament de vols fora de Schengen, un procés burocràtic que segons el DPTOP podria allargar-se un any.

Redacció
Redacció 01/06/2010

En el text, els republicans demanen la instal·lació d’una duana a l’interior de l’Aeroport i que s’assignin els agents de la Policia de l’Estat necessaris per la infraestructura, ‘amb la formació adequada per efectuar els controls de viatgers i mercaderies’.

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, exposa que la no autorització a operar fora de Schengen ‘pot ocasionar la pèrdua d’oportunitats comercials que afectarà a múltiples agents econòmics de dins i fora de l’estat espanyol’ i, ‘un impacte negatiu molt significatiu pel conjunt de l’economia de les terres de Lleida i la seva imatge i projecció internacional’.