Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Espontanis contra els bisbes

Aquesta no-inesperada implicació política dels bisbes de la Conferència Episcopal espanyola no ha agradat gens a la societat catalana, sigui catòlica o laïca. La classe política s’ha indignat per aquesta […]

Redacció 06/02/2008

Aquesta no-inesperada implicació política dels bisbes de la Conferència Episcopal espanyola no ha agradat gens a la societat catalana, sigui catòlica o laïca. La classe política s’ha indignat per aquesta invasió de l’esfera política per part de les autoritats religioses, i la poca fermesa dels bisbes catalans rebutjant el text dels bisbes espanyols tampoc ha agradat. Només l’abat de Montserrat ha estat a l’alçada, fent honor al posicionament ideològic del monestir al llarg de la història.

Els mateixos feligresos tampoc accepten que l’església els mani a qui han de votar, i per denunciar aquesta pretensió, que realment no es vivia des de temps medievals o caciquils, un espontani va intervenir diumenge al migdia a la missa que es celebrava a Santa Maria del Mar. L’espontani va acostar-se a un dels micròfons i, abans que no l’expulsessin, va recordar als congregats que l’església “no s’ha de ficar en temes d’Estat” i que els bisbes “no tenen dret a entrar en temes de política”. Més tard un col·laborador de l’espontani, que havia enregistrat la intervenció, va fer arribar el vídeo al diari AVUI, que el publica en exclusiva.