Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

“Espero que la meva filla tingui quants menys anys millor quan hi hagi una Catalunya independent”

Barcelona (ACN).- El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, s'ha mostrat aquest dissabte a la nit “convençut” que hi haurà eleccions a Catalunya el 27-S i “que tots els partits implicats faran el possible” perquè se celebrin”. Ho ha dit en una entrevista al programa de televisió 'La Sexta noche', hores després que el president Mas assegurés a Balaguer que se la “tornarà a jugar” i que tornarà a “posar la cara” per tal que els catalans puguin votar en unes eleccions de caire plebiscitari. Això sí, en una al·lusió implícita als republicans, el president del Govern ha reclamat que tothom remi “en el mateix sentit” al Parlament.

Redacció
Redacció 26/04/2015

Respectar la voluntat dels ciutadans, un repte difícil pels dirigents espanyols

El president d'ERC ha demanat que la “voluntat dels ciutadans” sigui respectada “si la majoria decideixen que Catalunya ha de ser independent”. “No és que Espanya s'oposi al fet que els ciutadans catalans votin. Ho fan alguns partits polítics”, ha considerat Junqueras, qui ha vaticinat que “si tot es planteja com desitgem al full de ruta, la independència podria produir-se en dos anys”.

Trist paper del tertulià Xavier Sardà

El “bromista” de les tertúlies espanyoles i catalanes ha intentat ridiculitzar Junqueras, però un cop més el president d’Esquerra ha doblegat els arguments sense contingut de Sardà, que ha acabat visiblement irritat.

Un apunt personal

Referint-se al seu segon fill, una nena, nascuda fa pocs dies. “Espero que la meva filla tingui quants menys anys millor quan hi hagi una Catalunya independent”, ha raonat.