Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Esperanza Aguirre es fa seu l’‘Espanya ens roba’

La candidata a alcaldessa de Madrid, Esperanza Aguirre, ha aixecat la bandera de les reivindicacions contra el sistema de finançament espanyol. Com si es tractés de la separatista catalana més radical, la ‘lideresa’ es queixa a Expansión del dèficit fiscal que està sofrint la Comunitat de Madrid i dóna la raó a Catalunya. Acabarà demanant 'Espe' la independència de la seva comunitat autònoma? 

Redacció
Redacció 27/04/2015

El finançament actual és “insoportable, una autèntica aberració”

“Es va dir que es canviaria el sistema de finançament autonòmic aquesta legislatura i no només no s’ha canviat, sinó que s’ha mantingut l’injust sistema de Zapatero”, ha afirmat Aguirre en una entrevista que publica avui Expansión. En la seva crítica al dèficit fiscal, ha arribat a dir: “En aquest sentit estaríem d’acord amb els catalans, la base del nou finançament hauria de ser per càpita”. Un discurs ben nacionalista no espanyol, sinó regionalista, que ha acabat reblant dient que el sistema de finançament actual “és veritablement insuportable, una autèntica aberració”.

'Espe' no tindrà majoria absoluta

Esperanza Aguirre té tots els números per aconseguir la primera força pel PP a l’Ajuntament de Madrid, però ja no per majoria absoluta. Segons els últims sondejos, trauria uns 20-22 regidors quan  la majoria absoluta són 29, i necessitaria el suport com a mínim extern de Ciudadanos, que ara sumaria uns 9 edils. Ahora Madrid, la marca blanca de Podemos a Madrid, i el PSOE es barallen per la segona força, amb 11-13, i Izquierda Unida trauria el cap amb 3 o 4 regidors.