Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Esperanza Aguirre condemna l’agressió a una equatoriana a Barcelona i la deslliga del caràcter “acollidor” de Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va tornar a condemnar l’agressió racista que una menor equatoriana va sofrir per part d’un ciutadà a principis del passat mes d’octubre en un tren de Barcelona, i va negar que l’actitud “absolutament intolerable” de l’atacant pugui fer-se extensiva a la resta de l’Estat espanyol i, en particular, als madrilenys. “No és així, per descomptat, la manera que tenim els madrilenys d’acollir als ciutadans d’altres països, tot el contrari”, va subratllar Aguirre

Redacció
Redacció 28/11/2007

Aquestes declaracions les va fer després d’entrevistar-se amb el president de la República de Perú, Alan García, durant la segona jornada del viatge oficial i de cooperació que realitza aquesta setmana al país andí.

En aquest sentit, la cap de l’Executiu autonòmic madrileny va posar l’accent que la regió que presideix “es caracteritza i vol seguir emfatitzant el seu caràcter d’oberta, tolerant, integradora, i oberta a tot i a tots”. “Si la Comunitat de Madrid s’ha convertit en la regió número 1 d’Espanya des del punt de vista econòmic però també des del social i cultural, si hem crescut com ho hem fet, si superem la renda per capita dels països més importants d’Europa, solament superada per Luxemburg i Irlanda, això s’ha degut no només però sí en gran part a l’aportació de qui ha escollit Madrid a la recerca d’oportunitats, de països de l’Est i de molts altres llocs del món, però molt especialment d’Amèrica”, va afirmar Aguirre.

Aquí tenim diferents exemples de com n’és d’integradora la ciutat de Madrid. En aquest vídeo de TVE o en aquest altre com es veu com la policía deté a un home estranger pel sol fet de posar publictat als cotxes. Així molts més exemples.