Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Espanya, un país de ‘fumetes’

El 'World Drug Report' de Nacions Unides ofereix informes i anàlisis constants sobre el nivell de consum i producció de substàncies com el cànnabis. Segons una de les seves últimes investigacions, Espanya se situa entre els deu països on més ciutadans consumeixen marihuana; concretament, en el novè lloc.

Redacció
Redacció 15/08/2017

Els deu països del món on més ciutadans consumeixen cànnabis són, segons el 'World Drug Report' de Nacions Unides, Islàndia, Zàmbia, Estats Units, Itàlia, Nova Zelanda, Nigèria, el Canadà, les Bermudes, Espanya i Austràlia, alguns motivats per la legalització i altres per la tradició. 

Cal dir que per la situació geogràfica de la Península Ibèrica, Espanya és un punt d'entrada de substàncies estupefaents a Europa provinents d'Àfrica i de Sud Amèrica. De fet, una mostra d'això és que, almenys fa una dècada, va transcendir que el 94% dels bitllets que circulen a per Espanya contenen restes de cocaïna. 

Segons l'informe anual de l'Observatori Europeu de les Drogues s'estima que uns 2,3 milions d'adults joves d'entre 15 i 34 anys (el 1,9% d'aquest grup d'edat) van consumir cocaïna en l'últim any, que segueix sent la droga estimulant il·legal més utilitzada a Europa. Espanya ocupa el segon lloc en el rànquing ja que el 3,3% dels joves han recorregut a la cocaïna durant els últims 12 mesos. La classificació l'encapçala Regne Unit (amb un 4,2% de prevalença).