Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Espanya tremola: Kosovo a la UEFA i Gibraltar a un pas de la FIFA

Es confirma un altre precedent que contradiu les tesis de l'unionisme espanyol que afirma que si Catalunya s'independitza, estarà flotant per l'espai sideral. És el cas de Kosovo que ha estat admès com a membre de ple dret de la UEFA per vint-i-vuit vots a favor, vint-i-quatre en contra i dos de nuls. Una fita que ja va aconseguir Gibraltar l'any 2013 i que ara està a les portes, per sentència judicial del TAS, d'entrar a la FIFA.

Redacció
Redacció 03/05/2016
Kosovo s'ha convertit en el cinquanta-cinquè membre de ple dret de la UEFA. S'ha decidit en el quarantè congrés ordinari d'aquest organisme del futbol europeu, que es fa a Budapest (Hongria), per vint-i-vuit vots a favor, vint-i-quatre en contra i dos de nuls. Ara, ho té molt fàcil per entrar també a la FIFA, que fa el congrés anual el 13 de maig vinent a Mèxic. Si fos així, Kosovo podria participar en la fase classificatòria per al Mundial del 2018.
 
Espanya s'hi oposa
 
Com no podia ser d'una altra manera, l'Estat espanyol s'hi ha oposat radicalment, fent tàndem amb Sèrbia i Rússia. Tot i les pressions, espanya torna a perdre en la seva posició en un litigi diplomàtic internacional com va passar el 2014 quan Kosovo va guanyar una altra batalla i va rebre el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional.
Gibrlatar a la FIFA

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha admès parcialment el recurs presentat per la Federació de Gibraltar (GFA) i ha ordenat a la FIFA que traslladi al seu Congrés la petició d'admissió del penyal com a membre de ple dret de l'organisme. Gibraltar ja forma part de la UEFA. La GFA va presentar un recurs contra la decisió del Comitè Executiu de la FIFA emesa el 26 de setembre de 2014 i el TAS li dóna la raó i ordena traslladar la sol·licitud gibraltarenya al Congrés de la FIFA, que haurà de prendre totes les mesures necessàries per a admetre-la com membre de ple dret del màxim organisme futbolístic mundial “sense demora”.