Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Espanya no publicarà la llista dels bancs que recorreran a diners públics per eixugar les pèrdues

El secretari d’Estat d’Economia, David Vegara, ha assenyalat aquest dimecres des del Congrés dels Diputats que, segons el criteri de l’executiu, la publicació del llistat de bancs que recorrin al Fons d’adquisició d’actius de 50.000 milions aprovat pel govern espanyol ‘estigmatitzaria’ aquestes entitats i seria contraproduent amb els objectius del propi fons, que pretén dotar de liquiditat el sistema financer espanyol perquè les empreses disposin de crèdit.

Vegara ha recordat que el Fons ‘no és un pla de rescat’ sinó una subhasta per a les ‘entitats que desitgen un finançament a més llarg termini en un moment en què els mercats estan tancats’.

Redacció
Redacció 30/10/2008

Vegara ha assegurat que el govern espanyol ‘és partidari de donar tota la transparència’ perquè ‘s’estan utilitzant recursos públics’ però ha assenyalat que també cal tenir en compte que ‘és important que no s’estigmatitzi ningú amb l’ús d’aquest fons’ on els bancs ‘competiran’ en subhasta per aconseguir el finançament com quan l’executiu ofereix deute públic.

Segons el secretari d’Estat d’Economia, la informació sobre les entitats que accedeixin al Fons anirà en la mateixa línia de la que aporta el Banc Central Europeu, que fa públic l’import sol·licitat, però mai quina entitat bancària l’ha demanat.

Vegara també ha apuntat que l’executiu espanyol preveu tancar el 2008 amb una inflació que ‘no estarà lluny del 3%’ gràcies a la moderació del preu del petroli i les matèries primes, i que la crisi tocarà fons durant el 2009 a causa del descens de la demanda interna.

No obstant, ha assegurat que les previsions del Fons Monetari Internacional sobre les perspectives de l’economia espanyola que apunten a un creixement negatiu de 0,2% al 2009 són ‘excessivament pessimistes’.