Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Espanya ens liquida i tant sols presentem una queixa?

Barcelona (ACN).- La Secretaria General de l'Esport de la Generalitat s'ha posat en contacte amb la Federació Catalana de Futbol Sala per interessar-se per la recent expulsió de la selecció catalana masculina del pròxim Mundial de Bielorússia, on havia de participar després d'haver guanyat una plaça per disputar-lo en l'últim Europeu. En un comunicat d'aquest dijous, la Secretaria General de l'Esport ha mostrat “tot el suport” a la Federació en aquest assumpte i ha anunciat que farà arribar una queixa al govern estatal.

Redacció
Redacció 03/04/2015

Caldria una acció molt més contundent per part del Govern de Catalunya que no una simple queixa

Aquest dijous, diverses entitats com CADCI, Ara o Mai, Catalunya Diu Prou i Sobirania i Progrés han demanat al Govern que intervingui després que Bielorússia hagi vetat Catalunya al mundial de futbol sala per evitar problemes amb l'estat espanyol. En un comunicat, consideren que aquesta “falta de respecte i discriminació directa cap a tots els ciutadans catalans” mereix una “resposta directa i contundent” de l'executiu i les institucions. En concret, han instat la Generalitat a fer arribar al govern bielorús una nota demanant explicacions, disculpes i que facin marxa enrere en aquesta decisió.

Espanya és un pou de joc brut i cal explicar-ho internacionalment

Aquestes entitats també s'han adreçat als grups parlamentaris i reclamen esbrinar la responsabilitat del govern espanyol en tot aquest assumpte i portar a les instàncies corresponents els responsables d'aquests actes davant “la vulneració dels mateixos estatuts que permetien la selecció catalana participar oficialment en aquest campionat, per al qual s'havia classificat”.