Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

#EspañaGanaHoy nou vídeo fal·laç de la #MarcaEspaña

Avui, i a un mes de les eleccions, el compte de twitter del Partit Popular ha compartit un nou vídeo de la #MarcaEspaña on s’exalcen una sèrie de valors que plasmats a la realitat no es produeixen. El vídeo començar amb la definició de sis eixos que es corresponen amb la paraula “España”: “Empresa, Sol, Patrimonio, Arte, Lengua, Avance”.

 

Redacció
Redacció 28/05/2016

A banda dels tòpics turístics del sol, i la platja, la Marca España ha decidit vendre’s aquesta vegada com un país de progrés i avançat tecnològicament. La realitat, però, només fa que avergonyir els seus ciutadans.

L'AVE fracassat

Durant el vídeo, apareixen moltes imatges dels trens AVE d’alta velocitat amb subtítols com “empreses líderes”. Deixant de banda el fiasco conegut i reconegut de ser un dels del món més ineficients el trens d’alta velocitat, una relació inversament proporcional als quilòmetres d’AVE que hi ha per tot l’Estat i que són absolutament deficitaris, la Marca España ressalta una sèrie d’obres que estan esdevenint una vergonya internacional, com per exemple la gestió de l’AVE La Meca-Medina.

La renúncia a les energies renovables

El vídeo ven l’Estat espanyol com la quarta economia d’Europa, un èxit que s’ha adjudicat el govern espanyol darrerament però que no deixa de ser artificial, ja que com diuen els economistes experts, no hi ha una base sòlida al darrere, i s’estan produint els mateixos errors que en el passat van dur-nos a la crisi. Com a tal economia, en el vídeo apareixen moltes imatges de processos productius i d’indústries, i unes quantes més on les protagonistes són les plaques fotovoltaiques i els molins eòlic gegantins. L’Estat espanyol ha estat denunciat reiteradament per moltes organitzacions per haver rebaixat la seva aposta en el desenvolupament d’energies renovables.

Els toros i l'Exèrcit

Finalment, també trobem els tòpics clàssics: Rafa Nadal, el Real Madrid, els toros i el Oso y el Madroño que indica la pertinença a Madrid just quan apareix un subtítol on es parla de la destinació més escollida on viatjar, obviant la potencialitat de Barcelona en aquest camp. De referències a Catalunya hi ha poques però es pot veure entre aquestes la Sagrada Família, la Torre Agbar, o una imatge dels Castellers. El vídeo també presenta com avenços en el desenvolupament, imatges de l’exèrcit i alguns plans científics.