Escola Valenciana demana que la llengua no protagonitzi el debat electoral al País Valencià La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Escola Valenciana demana que la llengua no protagonitzi el debat electoral al País Valencià

Escola Valenciana, federació d’associacions per la llengua, ha demanat a través d’un comunicat ‘que la llengua no siga protagonista’ del pròxim debat electoral als comicis valencians del maig de 2011. El nou president de l’entitat, Vicent Moreno, ha reclamat durant la presentació de la campanya de voluntariat ‘Parla’m en valencià’ que els polítics ‘solucionen els problemes i no els creen’ tot remarcant que la llengua ‘no té color polític’. Moreno ha posat com a exemple el voluntariat ‘on hi participen ajuntaments de tots els partits’. La iniciativa, en marxa des de fa cinc anys, consisteix que un parlant dediqui una hora setmanal a conversar amb una persona que vol aprendre la llengua.

Redacció
Redacció 18/11/2010

El nou president de l’entitat, Vicent Moreno, ha aprofitat també per lamentar les retallades del govern valencià a les partides econòmiques dedicades a la promoció de la llengua, ‘és per això que oferim a Francisco Camps i a tot l’equip de govern valencià que contribuesquen a promoure la nostra llengua apuntant-se al Voluntariat pel Valencià. Només han de destinar una hora a la setmana a parlar amb un ciutadà o una ciutadana en la nostra llengua’, ha observat.

El Voluntariat pel Valencià està establert a més de 50 poblacions valencianes de nord a sud i inclou els grans nuclis urbans com Castelló, València, Alacant i Elx. Des que es va crear el programa només a València s’han creat més de 1200 parelles lingüístiques. A Castelló es va iniciar l’any passat amb una desena de parelles. A Alacant des de l’any passat se n’han creat 75 i a Elx més de 50, segons informa Escola Valenciana.

Relacionats