Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Escòcia ja té un primer ministre independentista!

|

- Publicitat -

Els 49 vots de l’SNP i els Verds han estat suficients per investir-lo, davant dels 46 vots en contra dels laboristes. El Partit Liberal Demòcrata i el Partit Conservador s’han abstingut a la votació.

Publicitat

La investidura de l’independentista Salmond arriba dues setmanes després de que l’SNP donés la sorpresa a les eleccions escoceses i aconseguís vèncer els laboristes, que fins llavors havien estat la força majoritària al país.

Durant el seu discurs, el ja nou primer ministre ha descrit la cambra escocesa com un “parlament de minories”, i ha rebutjat la idea que Escòcia s’hagi convertit en una nació dividida: “Crec que Escòcia està preparada pel canvi, per la reforma. Som una nació petita, però ens espera un gran futur”.

Us recordem que directe!cat va entrevistar en exclusiva Alex Salmond ara fa unes setmanes, quan tot just era un prometedor candidat independentista.

Des d’aquí li donem l’enhorabona i l’encoratgem perquè treballi pel benestar i la llibertat del poble escocès, germà del poble català en la lluita autodeterminista!

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió