Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Escaldes-Engordany serà Capital de la Cultura Catalana 2011

El cònsol major d’Escaldes-Engordany, Antoni Martí, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, signaran aquesta tarda l’acord pel qual aquesta parròquia del Principat d’Andorra es convertirà oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2011. Tudela considera que “Escaldes-Engordany 2011 serà una Capital de la Cultura Catalana d’una enorme transcendència des d’un punt de vista nacional andorrà i una extraordinària plataforma de projecció internacional de tot l’àmbit lingüístic català”.

Redacció
Redacció 02/02/2009

La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l’any 2004.

Escaldes-Engordany va ser elegida com a Capital de la Cultura Catalana 2011 el dia 30 d’octubre de 2008 per un jurat constituït per Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears; Anna M. Geli, rectora de la Universitat de Girona; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra; David Serrat, anterior rector de la Universitat de Vic; Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Joan Viñas, rector de la Universitat de Lleida.

La candidatura andorrana a la Capital de la Cultura Catalana va rebre la màxima qualificació, reconeixement, valoració i consens per part del jurat.
La Capital de la Cultura Catalana és membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals, organisme que agrupa la Capital Americana de la Cultura , la Capital Brasilera de la Cultura, la US Capital of Culture i d’altres projectes de creació de capitals culturals en preparació.