Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Escaldes-Engordany serà Capital de la Cultura Catalana 2011

|

- Publicitat -

La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l’any 2004.

Escaldes-Engordany va ser elegida com a Capital de la Cultura Catalana 2011 el dia 30 d’octubre de 2008 per un jurat constituït per Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears; Anna M. Geli, rectora de la Universitat de Girona; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra; David Serrat, anterior rector de la Universitat de Vic; Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Joan Viñas, rector de la Universitat de Lleida.

Publicitat

La candidatura andorrana a la Capital de la Cultura Catalana va rebre la màxima qualificació, reconeixement, valoració i consens per part del jurat.
La Capital de la Cultura Catalana és membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals, organisme que agrupa la Capital Americana de la Cultura , la Capital Brasilera de la Cultura, la US Capital of Culture i d’altres projectes de creació de capitals culturals en preparació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut