Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Es tramitarà la iniciativa legislativa popular de la fibromialgia, després d’aconseguir 80.000 firmes

Un total de 80.000 persones han donat suport a través de la seva firma a la iniciativa legislativa popular (ILP) per a l’atenció de la fibromialgia i la síndrome de fatiga crònica, que només necessitava aconseguir 50.000 firmes en quatre mesos per a la seva tramitació parlamentària.

Redacció
Redacció 15/06/2007

Els promotors de la ILP, que esperen reunir 100.000 adhesions, van lliurar ahir les firmes recollides a l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) per acreditar que les persones signants estan empadronades a Catalunya.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que el Parlament reguli l’organització sanitària per tractar adequadament aquestes dues malalties dins del sistema públic de salut.

Perquè això passi, els promotors demanen que els malalts puguin disposar d’unitats hospitalàries especialitzades i metges especialistes, que les llistes d’espera siguin de menys de 90 dies, que els metges d’atenció primària tinguin la formació necessària i que la societat en general estigui correctament informada sobre aquestes malalties.

La comissió organitzadora de la ILP ha mostrat avui a través d’un comunicat la satisfacció per aquesta recepció “de simpatia i solidaritat per part de la població”, que indica, segons els promotors, “una carència greu” en l’atenció a les persones afectades.