Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Es pronostica un descens del preu de l’habitatge

El servei d’estudis del Banc de Bilbao Biscaia ha realitzat un informe on explica que el preu dels habitatges podria arribar a no augmentar i, fins i tot a baixar. L’impacte que tindrà a l’economia catalana la desacceleració del sector de la construcció serà limitat pel dinamisme de la indústria i per l’impuls de l’obra pública. El que segurament sí afectarà és la pujada dels tipus d’interès que s’estan fent no gaire a poc a poc.

Redacció 29/07/2007

directe!cat us ha anat explicant les diferents notícies que han sortit sobre que el “boom” immobiliari està a punt de fer honor al seu nom i fer un pet com una gla. Per exemple, el preu de l’habitatge usat comença a baixar a Barcelona, menys d’un any de vida per la meitat de les immobiliàries catalanes, o com la venda d’habitatges baixa un 15% al Principat.

El servei d’estudis del Banc de Bilbao Biscaia ha realitzat un informe on explica que el preu dels habitatges podria arribar a no augmentar i, fins i tot a baixar. Aquest pronòstic és, però, a més d’un any vista. Les últimes dades del sector indiquen una moderació en l’increment del preu de l’habitatge tant a Espanya com a Catalunya. Segons el servei d’estudis del BBVA, si es manté aquesta tendència al ralentiment dels preus dels habitatges, es pot arribar a un creixement negatiu a finals del 2008 o començaments del 2009.

Segons l’informe del BBVA, l’impacte que tindrà a l’economia catalana la desacceleració del sector de la construcció serà limitat pel dinamisme de la indústria i per l’impuls de l’obra pública.

El que segurament sí afectarà és la pujada dels tipus d’interès que s’estan fent no gaire a poc a poc. Moltes famílies amb aquestes pujades se’ls fa molt difícil arribar a final de mes. Els jutjats de Barcelona han vist com s’ha incrementat el nombre de denúncies per impagament d’hipoteques.