Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Pretenen desprestigiar encara més la Copa Catalunya

Si la iniciativa de canvi de model prospera, a partir de la temporada 2008-2009 la Copa Catalunya passarà a ser un torneig de pretemporada disputat a l’agost i al nivell d’altres partits de costellada que serveixen per posar a to els jugadors que tornen de vacances sense la forma física adequada. Es confirmarà la proposta quan la Federació Catalana de Futbol i el Barça i l’Espanyol es posin d’acord sobre les dates en què s’hauria de disputar.

Redacció
Redacció 04/07/2007

Doncs sí. Si la Copa Catalunya ja anava en orris, ara encara la rebaixarem més. La intenció de la Federació Catalana de Futbol (FCF) és que passi a ser un torneig més de pretemporada. Això seria així a partir de la temporada 2008-2009 si la Federació Catalana de Futbol i el Barça i l’Espanyol es posen d’acord sobre les dates en què s’hauria de disputar. La Federació Catalana té previst reunir-se si pot ser aquest mes de juliol amb Joan Laporta i Daniel Sánchez Llibre per consensuar quan i com es disputaria la competició.

Abans d’alarmar-nos, intentarem ser positius i veure el costat bo de la proposta: en paraules del vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Joan Castells, li donem la raó que l’actual sistema de competició (dues eliminatòries de semifinals i una final disputades en dates lliures que queden al final de la temporada) “no és el millor” i que la voluntat de l’ens federatiu és canviar el model. El vicepresident també ha augurat que si la Copa Catalunya es disputa a l’agost seria moment en què els clubs podran disputar la competició amb el primer equip i serviria per poder veure en acció els nous reforços. Tot al contrari dels últims anys, on els equips com el Barça i l’Espanyol afronten els partits de la competició catalana plagats de jugadors del filial.

Ara caldrà veure quina és la reacció dels aficionats al futbol català.