Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Es presenta un mòbil ecològic al MWC 2009 de Barcelona

La indústria de la telefonia mòbil ja ha entrat de ple en l’era de la tecnologia verda. Conscients que el medi ambient cada vegada preocupa més els usuaris, les grans companyies productores de telèfons mòbils han començat a fabricar ‘telèfons ecològics’, produïts amb materials reciclats i components biodegradables que redueixen l’impacte ambiental. En aquesta línia, Motorola ha presentat en el Congrés Mundial del Mòbil el W233 Renew, el primer mòbil neutre quant a les emissions de diòxid de carboni. Es tracta d’un aparell fabricat amb plàstic d’ampolles reciclades que es començarà a comercialitzar als Estats Units a partir del març d’aquest any i es preveu que arribi a Europa abans de l’estiu.

Redacció
Redacció 18/02/2009

El Moto W233 Renew és el primer mòbil neutre en emissions de CO2 i es caracteritza per estar fet a base de plàstics d’ampolles reciclades. A més, incorpora un sistema que permet optimitzar la bateria fins a 9 hores més. Aquest aparell és el resultat de l’aliança de Motorola i l’associació americana Carbonfund.org, que compromet Motorola a compensar l’energia que es desprèn de la fabricació del telèfon, que ‘és mínima’, invertint en fonts d’energia renovables i reforestació. Segons el portaveu de Motorola, Alberto Egea, es tracta de compensar-ho ‘plantant arbres’.

El mòbil ecològic de Motorola es començarà a comercialitzar als Estats Units partir del març, amb l’operadora T-Mobile, però no es preveu que arribi a Europa abans de l’estiu. Egea assegura que el preu serà assequible, ja que es tracta d’un mòbil de ‘gamma bàsica’ que no incorpora funcions que encareixen el producte. Cal tenir en compte que els mòbils són dels aparells electrònics que es renoven amb més freqüència, per això Motorola es compromet a reciclar el material dels telèfons en desús si l’usuari els hi fa arribar. L’aparell ve embalat en un material reciclable i amb un sobre prepagat per facilitar-ne el reenviament. La capsa de plàstic també és reciclable, així com els paper utilitzat pel material imprès. Altres companyies també han aprofitat el congrés per presentar mòbils ecològics. És el cas de Samsung, que ha presentat l’esperat Blue Earth, un mòbil de pantalla tàctil que permet carregar la bateria amb energia solar, gràcies a uns panells solars integrats.