Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Es presenta la versió 3.0 de l’OpenOffice en català

Aquest vespre es presenta la versió en català de l’Openoffice 3.0, la darrera versió del paquet ofimàtic de codi lliure més conegut i utilitzat del planeta. La traducció, que com és habitual ha anat a càrrec dels voluntaris de l’associació Softcatalà, permetrà als usuaris catalans de gaudir de les diverses novetats, com una versió nativa per a usuaris de Mac o la possibilitat de llegir i treballar amb els formats Open XML de Microsoft.

Redacció
Redacció 30/10/2008

L’OpenOffice.org és un paquet ofimàtic lliure i gratuït amb el qual es poden crear documents, analitzar dades, dissenyar presentacions, produir dibuixos espectaculars i moltes altres coses. Inclou un processador de textos, un full de càlcul, un gestor de bases de dades, un programa de dibuix i un programa gestor de presentacions. Utilitza com a format nadiu l’OpenDocument i, a més, és compatible amb molts formats ofimàtics, entre els quals els del Microsoft Office.

Aquesta versió 3.0 compta també amb la documentació traduïda a la nostra llengua pel Termcat, gràcies a l’acord entre Softcatalà i la Generalitat de Catalunya. 

L’acte de presentació serà a les 19 hores a l’Institut d’Estudis Catalans. Podeu trobar més informació de la convocatòria al web de Softcatalà.