Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Es presenta la campanya “Sumem-nos al mapa per un estat propi”

|

- Publicitat -

En la presentació, Alexis Vizcaino va situar la campanya “Sumen-nos al mapa per un estat propi” en el moment sociopolític actual i va fer un especial èmfasi a la necessitat que tenim com a poble de saber quin és el suport per a la creació d’un estat propi.

Publicitat

També va explicar la importància que existeixi un mapa on apareguin els independentistes dels Països Catalans més enllà de les comunitats autònomes, per tal que la tothom s’adoni que els Països Catalans són una realitat més enllà dels marcs francès i espanyol. Aquest mapa podria servir perquè altres nacions reconeguin el moviment cap a la independència que està fent el poble català.

Josep Comajuncosas va explicar el mapa de la pàgina web, i va argumentar que la pàgina web pot crear certa rivalitat positiva i incentivar que la gent se sumi al mapa, on cada senyera representarà un poble i de cada un d’ells es diran la quantitat de persones adherides. A més, la campanya no es limita als catalans dels Països Catalans, sinó que pretén sumar tots els catalans independentment de la residència.

Toni Hermoso va explicar el procediment per fer les adhesions. A més, va agrair als traductors, Anna Pineda, Blandine Giraud i Manuel Duch-Vidri, per les seves traduccions a l’occità, al francès i a l’anglès respectivament. També va anunciar-se que continuaran treballant per incrementar el nombre de traduccions, amb l’objectiu de cercar la màxima penetrabilitat de la campanya a nivell internacional. Al final, els membres de la campanya van agrair a Òmnium Cultural la cessió de l’espai per fer l’acte.

Els promotors van acabar recordant que “Sumem-nos al mapa per un estat propi” no es planteja com una campanya puntual de pocs mesos de durada, sinó com una cursa de llarga distància que, amb l’ajuda de tothom, continuarà fins a  arribar a tots els racons on hi hagi catalans i catalanes que volen un estat propi pels Països Catalans, tant a casa com a fora.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió