Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Es presenta en societat Horitzó Nacional, la plataforma civil i transversal del sobiranisme

Més d’un centenar de persones van assistir divendres passat a la Casa de la Cultura de Girona a la presentació de la nova associació independentista Horitzó Nacional (HN) i a la posterior conferència a càrrec de l’exvocal del CGPJ i president del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena.

HN és una associació gironina que pretén ser punt de trobada de l’independentisme català al marge dels partits polítics i amb un caràcter constructiu. La seva activitat principal serà la conscienciació i la sensibilització a través de conferències i xerrades, així com també amb activisme de carrer. També hi ha la voluntat de participar en projectes i campanyes conjuntament amb altres entitats independentistes de la societat gironina. La seva plana web és www.horitzonacional.cat

Redacció
Redacció 23/10/2008

En la presentació de l’associació, Frank Bayer, membre de la junta, va manifestar, fent un símil sintàctic, la voluntat d’HN de promoure la necessitat de convertir Catalunya en un subjecte, en lloc de seguir sent un complement directe d’Espanya. També va destacar la importancia de realitzar activitats i accions que puguin unir a tot el ventall ideològic, al marge de sigles polítiques, per tal d’aconseguir que l’independentisme prengui més força en la nostra societat. Finalment, va demanar als assistents que se sumessin als actuals seixanta socis de l’associació.

D’altra banda, en la conferència posterior, Alfons López Tena va parlar sobre la viabilitat de la independencia. Entre d’altres arguments, va afirmar que Catalunya es troba en una situació favorable a la secessió pel fet que les actuals circumstàncies internacionals -com la pertinença de l’Estat aespanyol a la UE- hi ajuden molt positivament. També va constatar una evolució positiva dels partits catalans en veure la impossibilitat de l’autonomisme, el qual, diu, quedarà definitivament dilapidat amb la sentència que el TC emetrà properament sobre l’Estatut.