Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El Senglar Rock de Lleida arriba a la desena edició

|

- Publicitat -

El Senglar Rock, que se celebra del 28 al 30 de juny, arriba aquest any a la desena edició, la tercera que es fa al recinte de Les Basses. Els organitzadors han presentat aquest dijous el cartell del festival, entre els quals ja han confirmat la seva assistència Sepultura, Paradise Lost, Fermin Muguruza o Koma. Tambe actuaran Lax’n’Busto, Obrint Pas, Blasted Mechanism, DEPT, Xavir baró, Discípulos de Otilia, Nour, The Unfnished Sympathy, Aramateix, Mazoni, Rauxa, Jofre Bardagí, Gnaposs Quartet, Lamatumbà, Tupolev, Lexu’s, Jo Tta Kun, Plowshare, Tumbuctú, La Migas, Mushka, Bankrobber Gang Dj i Companyia Elèctrica Dharma.

Publicitat

Fins ara, els organitzadors han confirmat el 60% del cartell i preveuen que el festival compti amb una cinquantena de grups i artistes procedents dels països catalans, l’estat espanyol i internacionals, segons ha explicat el director artístic del festival, Xavier Fortuny.

El coordinador territorial de Joventut a Lleida, Jordi Satorra, ha indicat que el Senglar Rock és un bon exemple de la importància que ha assolit Lleida pel que fa a la singularitat cultural catalana. ‘La creació d’espais on els grups de joves puguin donar-se a conèixer contribueix a crear una bona base de futurs músics’, segons Satorra. Per aquest motiu, la Secretaria de Joventut ha patrocinat un dels cinc escenaris del Senglar Rock, per on passaran els grups emergents. També instal·laran un punt d’informació juvenil.

El festival ocuparà un total de 73.500 metres quadrats que es reparteixen en 15.000 metres quadrats de zona lúdica, piscines i zona de concerts; 15.000 metres quadrats d’aparcament, 28.500 per l’àrea d’acampada i 15.000 més destinats a serveis, organització i accessos.

Una de les novetats que s’introdueixen enguany és la separació del càmping de la zona d’actuacions. Les noves normatives de seguretat impedeixen l’entrada d’objectes contundents, menjar i beguda a la zona de concerts. D’aquesta forma, a la zona d’acampada s’hi podrà entrar menjar i beguda i només es restringirà a l’àrea de concerts.

Com ja és tradicional, el Senglar Rock anirà precedit del Senglar Ciutat, que se celebrarà del 21 al 27 de juny i comptarà amb diferents activitats musicals i culturals a diferents indrets de la capital de Segrià.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió