Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Es multipliquen les protestes al País Valencià en contra d’haver d’ensenyar Ciutadania en anglès

La plataforma en defensa de l’ensenyament públic va aconseguir mobilitzar ahir més de 10.000 professors a les tres capitals del País Valencià en contra de la decisió del Govern de Francisco Camps d’obligar a ensenyar l’assignatura de Ciutadania en anglès.

Els organitzadors de les protestes van manifestar el seu rebuig a una norma qualificada d”aberració’ per la presidenta de l’Associació d’Inspectors d’Educació, Tudi Torrón. La inspectora va assegurar que ‘L’assignatura s’ha implantat sense una formació prèvia del professorat i amb un alumnat sense base d’anglès per fer Ciutadania’. A més, representants de pares i sindicats donen per fet que la decisió de l’executiu autonòmic del Partit Popular es deu a la intenció de dificultar l’aprenentage normal d’una assignatura que els sectors més ultres de l’Església i del mateix PP han rebutjat amb virulència.

Redacció
Redacció 17/10/2008

Francisco Camps va reiterar ahir mateix que considerava ‘responsable, coherent i correcta’ la seva decisió d’utilitzar com a llengua vehicular l’anglès a l’assignatura de Ciutadania. El seu partit va rebutjar a les Corts valencianes que s’imparteixi en valencià o castellà, tal com va reclamar l’oposició.