Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Es decidirà l’alcalde llançant una moneda

|

- Publicitat -

A vegades la realitat pot superar la ficció. Tots alguna vegada hem fet broma dient allò de: “T’imagines que no guanya ningú i hi ha un empat de vots?”. Doncs sí, és possible i ha passat. Concretament al municipi de Bolulla, a Alacant. El passat diumenge, 27 de maig, els 355 habitants estaven citats a votar. Doncs s’ha produït un empat tècnic, ja que tant PP com el PSOE han aconseguit 118 vots. Amb aquest resultat, cada llista té 3 regidors i el quart i decisiu està per adjudicar. El fet és tan extraordinari que la Junta Electoral estudiarà aquest dimecres com poder resoldre-ho.

Publicitat

La posició dels dos partits és divergent. El PSOE vol adjudicar-se un vot nul abans que es faci un sorteig i, així, s’atribueixi algun dels dos partits l’alcaldia. Per la seva banda, el PP denuncia que cinc persones búlgares s’han empadronat al domicili del número 2 dels socialistes i reivindiquen la seva victòria.

Sembla de guionista dolent però just en acabar l’escrutini i veure l’empat es van començar a donar possibles solucions per desempatar: que governés el partit guanyador de les últimes eleccions, que es fes a cara o creu o que governés el del partit que hagués obtingut la primera papereta treta de les urnes. En joc hi ha el càrrec de dirigir un municipi dedicat al conreu de nespres, la polèmica per l’ús de l’aigua i la possible aprovació d’un nou pla urbanístic.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió