Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Es crea l’Agrupació Pirineus Mediterrània, que dotarà de personalitat jurídica l’Euroregió

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació i incorporació de Catalunya a l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) Pirineus Mediterrània, una eina que dotarà de personalitat jurídica l’Euroregió Pirineus Mediterrània i que servirà d’instrument per promoure la cooperació entre els territoris. Fins ara els projectes de l’Euroregió eren finançats per cadascuna de les comunitat autònomes que integraven l’associació. Ara, amb aquest nou instrument jurídic reconegut per la legislació europea, l’Euroregió podrà gestionar directament fons europeus i presentar projectes a les convocatòries comunitàries.

Redacció
Redacció 26/11/2008

Com a titular de la personalitat jurídica de l’Euroregió, l’AECT Pirineus Mediterrània podrà rebre i gestionar finançament comunitari i estatal, així com rebre encàrrecs, per part dels socis de l’Euroregió, de projectes de cooperació territorial fora dels programes comunitaris europeus. També podrà participar en altres projectes de cooperació territorial, com ara de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) i de l’EURIMED (Grup d’Illes de la Mediterrània).

L’Euroregió es va constituir l’any 2004 amb la signatura de la Declaració Fundacional ‘L’Euroregió, un futur compartit’ per part dels presidents de Catalunya, Aragó, les Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus.