Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Es crea la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, que denúncia l’activitat ultra al País Valencià

Des del directe!cat em denunciat diverses vegades l’aplicació de legislació antiterrorista, que persegueix amb virulència qualsevol activitat de l’esquerra abertzale però que no actua davant les agressions i atemptats de l’ultra dreta al País Valencià. Ara diversos partits polítics i entitats valencianes han creat la Plataforma Acció Popular Contra la Impunitat per tal de presentar-se com a acusació als diversos delictes d’aquesta mena i treballar perquè aquests delictes siguin sistemàticament denunciats als mitjans de comunicació.

Redacció 02/01/2008

Segons la Plataforma, anualment hi ha 600 atacs racistes ultres al País Valencià, la xifra més alta de tot l’Estat, i ‘Acció popular contra la impunitat’ es personarà en els judicis per aquesta mena d’agressions.

De moment ja han anunciat que sol·liciten personar-se a la instrucció de la ‘Operació Panzer’, que va desmantellar un grup neonazi el 2005, i que compta amb 22 detinguts i 27 imputats.

La Plataforma Acció Popular contra la Impunitat la formen diversos partits, (PSPV-PSOE, EUPV, ERPV i Bloc Nacionalista Valencià), sindicats com Intersindical Valenciana, alguns ajuntaments com el de Burjassot i entitats i associacions com Ca Revolta, ACPV, Moviment contra la Intolerància, SOS Racisme i Jarit.