Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Es confirma que sense independència, el cas Pujol no hauria existit mai

Els punts es van posant sobre les is. Una nova filtració de judici a la família Pujol per part del diari Público, demostra que tota la maquinària de l'Estat anava contra la família de l'expresident per atacar l'independentisme. Jorge Moragas, Soraya Sáenz de Santamaría, Jorge Ferández Díaz, Alícia Sánchez Camacho i el comissari José Manuel Villarejo formen part de la llarga llista dels elements que conformen les clavegueres de l'Estat per intentar acabar amb el procés, el que s'ha anomenat 'l'operació Catalunya'.

Redacció
Redacció 16/02/2017
El diari ‘Público’ ha difós una part de l’enregistrament de la declaració del tercer dels fills de Jordi Pujol, Josep Pujol Ferrusola, a l’Audiència Nacional del novembre del 2015 en què assegura que el comissari Villarejo li va dir que l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, havia donat la “instrucció directa” de “cuinar la informació” sobre la família Pujol per anar contra ells “pel tema independentista”. “La informació s’ha cuinat per tenir una causa aquí i per poder-vos fotre, perquè nosaltres anem a per vosaltres pel tema independentista i això és una instrucció directa del ministre de l’Interior”, va declarar Josep Pujol a l’Audiència Nacional, interrogat per la fiscal Belén Suárez.
 
Les ordres les donava el ministre Jorge Fernández Díaz a través del director adjunt operatiu (DAO), Eugenio Pino, l'aleshores el segon màxim responsable de la policia espanyola.
 
En la conversa amb Josep Pujol, Villarejo va parlar de la implicació en l’Operació Catalunya de la presidenta del PPC i secretària primera del Congrés, Alicia Sánchez-Camacho, i director del gabinet del president Rajoy, Jorge Moragas. El comissari també assenyala la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, i també diu que que el diari El Mundo coordinava tot el procés amb la Moncloa.
 

Relacionats